Channel Data Management

Channel Data Management

Klantinzicht is één van de fundamenten om klantgericht te ondernemen en een essentiële succesfactor voor iedere organisatie.

Goede data op de juiste plaats is van cruciaal belang. Je kan je klanten beter van dienst zijn, sneller inspelen op hun behoeften, sterke promoties lanceren en correcte bedrijfsbeslissingen nemen.

Fabrikanten hebben helaas vaak onvoldoende zicht in de markt, want zij verkopen hun producten via verschillende kanalen, waaronder groothandels. Die verdelen op hun beurt de producten aan de kleinhandel, vaak de installateur.

Informatie van de eindklant of installateur ontbreekt vaak. Nochtans biedt klantinzicht nuttige informatie en helpt het enorm bij het nemen van sales– en marketingbeslissingen.

Hiervoor bestaat nu een oplossing!

In drie stappen naar
een kwalitatief Sell Out Platform

Een sell out platform helpt jou als fabrikant met je channel data management. Via zo’n platform beheer je de verkoopdata van je distributiekanalen en verwerf je zo kennis en inzicht in de markt waarin je opereert. Met andere woorden, zo weet je precies wie wat wanneer heeft verkocht. Een belangrijke voorwaarde die de groothandels wel zullen stellen is dat een externe, onafhankelijke partij deze verkoopdata beheert. Ze willen immers voorkomen dat jij hun data nog voor andere commerciële doeleinden gebruikt. IntoData is zo’n externe partij. Hoe zit een sell out platform in elkaar?

Stap 1

Onze data engineers creëren een cloud omgeving waar groothandels hun verkoopdata aanleveren.

Stap 2

Wij valideren, verrijken en consolideren de verkoopdata in een rapport waarin de groothandel anoniem blijft.

Stap 3

Dit rapport met opgeschoonde en verrijkte verkoopdata bezorgen wij op periodieke basis aan jou als fabrikant.

Optie

Aan de hand van slimme dashboards kunnen we wij eenvoudig en efficiënt jouw data ook analyseren en visualiseren.

Resultaat

Doordachte beslissingen, snel reageren op trends, beter inspelen op klantbehoeften en producten/diensten verbeteren.

Zitten we even samen?

IntoData heeft inmiddels ruime ervaring in het bieden van oplossingen rond kwalitatieve data integratie en het opzetten van data integratie platformen voor o.a. sell out data.

Tijdens het hele proces bewaken we streng de privacy van jouw gegevens en werken wij volledig GDRP-conform. Want gegevensbescherming is voor ons een absolute prioriteit.

Onze data engineers realiseerden al meerdere projecten voor andere spelers. Wij delen dan ook graag onze kennis en ervaring zodat ook jij dezelfde marktkennis verwerft en betere resultaten boekt.

Heb jij behoefte aan een sell out platform voor efficiënt channel data management? Laat ons dan zeker samenzitten!